— shamans

Представяне: Гост-блогинг

guest blogging

Една добра идея, която исках да споделя, е български сайт за споделяне на гост-блогинг. Идеята е да събере на едно място хора, които биха писали за друг блог и тези които биха искали някой да пише при тях. Взаимната изгода е ясна – първите получават допълнителни читатели, вторите – малко почивка от редовното постване и разнообразни материали :)

Сайтът съществува от миналата година и не бих казала, че има много участници, но разбира се, могат да се видят имената на някои много четени български блогове. Пък и нашата блогосфера не е кой знае колко голяма (което не знам за вас, но на мен ми харесва, успявам да хвърлям по едно око какво се случа по този начин, не мога да си представя как би могло това да стане в Щатите примерно ;) ).

Проектът е на Свилен Попов и Иван Петков, и макар и да не знам втория, на първия чета блога от време на време и мога да кажа, че съм впечатлена как едно 20-годишно момче се захваща с такива проекти. Когато аз бях на 20 май само по купони ходех и учех за изпити!?

Бих казала, че и аз ще се възползвам от този сайт в някакъв момент, но още не съм събрала смелост за подобно нещо. Може би и защото нямам никаква идея как точно да определя темите, по които пиша. Май са малко повечко отколкото е нормално за един блог ;)

guest blogging-2

Единственото, което ме дразни, обаче доста, е невероятния шрифт, който са изтъпанили за името на сайта. Разбирам да не могат да сменят шрифта, защото не знаят как, какъвто обикновено е моят случай, но това са хора, които не биха се затруднили от толкова проста задача. Грозно ми стои и се набива на очи. Ясно че сайтът няма никак претенциозен дизайн, но нищо не пречеше да се обърне малко внимание на заглавието, дори и да не му мислят лого, един малко по-хубав шрифт и нещо не чак толкова изтъркано като ефектът на преливане ще свършат чудесна работа.

Дизайнът обаче никак не намалява смисъла на идеята, затова ви предлагам да се възползвате ако сметнете, че ще имате полза :)

http://www.guest-blogging.info/

Related Posts with Thumbnails

Popularity: 2% [?]

Категории

RSS AnnDim

  • My Etsy shop
    After so many asks from friends I finaly opened an Etsy shop, altough I still feel a little anxious about it. This is the link: AnnDimShop. I really hope I would be able to make it with this new experience for me. I enjoyed making the brooches in it and taking pictures and listing them. […]
  • Flower brooches / Брошки цветя
    The post Flower brooches / Брошки цветя appeared first on Ann Dim.
  • Urban knits 01: Before Easter / Преди Великден
    I hope I can make at least one person smile today … Днес се надявам да съм успяла да накарам поне един човек да се усмихне… The post Urban knits 01: Before Easter / Преди Великден appeared first on Ann Dim.
0 comments
Submit comment