— shamans

Малката София в Mall Sofia

malkata sofia 1

„Тук не можеш да се изгубиш. Тоест можеш да се намериш.“

Открай време съм фен на красивите украси и на интересните дизайни и затова и от сума ти време всяка сутрин като мина по Опълченска се каня да отида в мола и да разгледам интересните котки, които се виждат от входа. В събота най-накрая намерих време. Оказа се коледна промоция в мола, която обаче е свързана с доста интересна графична част. Концепцията може да се види в този албум във фейсбук, а снимчиците ги направих в събота. Цялата идея предполагам няма нищо общо с гръцките и сръбски Малки Софии, а по-скоро с идеята за мола, който постепенно се превръща в пълноправна градска среда и всъщност дори изземва функциите на града и сам се превръща в един малък град. Освен това терминът „малка“ прави асоциация с нещо близко, познато и съответно място, където се чувстваш добре, а „София“ все пак няма как да не бъде свързана и с името на мола. С две думи – прекрасно измислено наименование на рекламна кампания – всички са наясно, че е свързана с Mall Sofia, но е нещо много по-различно от другите молове и освен това се възползва и от малкото културни мероприятия, които се случват по улиците на нашия град.

malkata sofia 3

„Не е важно за какво си дошъл. Важно е без какво няма да си тръгнеш.“

Аз обаче искам най-вече да разбера кой точно е дизайнерът на невероятните пана, които виждате по снимките, защото вече съм му върл фен. Всички тези полусилуетни образи са направо невероятни, при това са в бяло, цвят, по който в момента със лекинко побъркана,и са придружени от малко или повече интересни изречения за реклама и дообясняване на идеята.

malkata sofia 4

Много симпатично дръвче с още по-симпатична пейчица, на която не можах да седна, защото изобщо не се освободи, а толкова ми се искаше :)

„Не е важно какво търсиш. Важно е какво намираш.“

malkata sofia 5

„Лесно е да минеш. Трудно е да подминеш.“

malkata sofia 6

„Два пъти мери. Или вземи и двете.“

malkata sofia 7

„Прогнозата за времето е скучна. При нас винаги е 22 градуса.“ Вярно е скучно ;)

malkata sofia 2

И накрая невероятната табела за денонощното Пикадили – не е точно свързана с „Малката София“, но очевидно правена от същите дизайнери. Ако не беше тази реклама никога нямаше да разбера, че Пикадили вече е денонощно. Обикновено пропускам малките надписи и реклами. Но само им погледнете муцунките на тия животинки и зеленчучета и още повече ококорените им очички!

Related Posts with Thumbnails

Popularity: 5% [?]

Категории

RSS AnnDim

  • My Etsy shop
    After so many asks from friends I finaly opened an Etsy shop, altough I still feel a little anxious about it. This is the link: AnnDimShop. I really hope I would be able to make it with this new experience for me. I enjoyed making the brooches in it and taking pictures and listing them. […]
  • Flower brooches / Брошки цветя
    The post Flower brooches / Брошки цветя appeared first on Ann Dim.
  • Urban knits 01: Before Easter / Преди Великден
    I hope I can make at least one person smile today … Днес се надявам да съм успяла да накарам поне един човек да се усмихне… The post Urban knits 01: Before Easter / Преди Великден appeared first on Ann Dim.
0 comments
Submit comment