Как да си направим цвете от хартия

IMG_4891

Не съм много добра с инструкциите, но докато правех това цвете хванах апарата и се получи сравнително ясно ръководство стъпка по стъпка. Получават се красиви цветя с пет листчета, които могат да се използват за разнообразни видове украса. Успех с правенето и ако има въпрости, питайте :)

IMG_4892

Започвате по познатия за всеки, сгъвал оригами, начин – квадратен лист хартия, в случая аз използвам едни рекламни списания, и я сгъвате на триъгълник.

IMG_4893

IMG_4894

Краищата на сгънатия триъгълник се прегъват още веднъж, както се вижда на снимката, до получаването на квадрат.

IMG_4895

Сгънатия край се прегъва още веднъж така че ръбовете да съвпаднат. След това разтваряте получената фигура и я прегъвате в обратната посока, за да получите фигурата от следващата снимка:

IMG_4896

IMG_4897

Ако искаме цветче с три тичинки, както е в моя случай, прегъваме стърчащите краища напред. Ако искаме само една тичинка, тогава прегъваме краищата назад, тоест навън, в обратната посока.

IMG_4898

След това отново прегъваме на две и това е крайния резултат, който би трябвало да получите. За финал залепяме двата външни края на получения квадрат един за друг и получаваме цветчето от следващата снимка.

IMG_4902

IMG_4903

IMG_4905

За получаването на цвете, сгъваме 5 малки цветчета и ги залепяме внимателно едно за друго по показания начин, и резултатът е налице.

IMG_4906

Ако цветето ви харесва, очаквайте скоро и как се прави топка от такива цветчета.

Related Posts with Thumbnails

Popularity: 100% [?]

10 мнения за “Как да си направим цвете от хартия

    1. Прегънатите триъгълници всъщност се разтварят и след това буквално се сплескват по средата от към дългия край.

    1. Тези са с размер 15/15 см – от страниците на списание, но може да бъдат всякакви размери стига да са квадратни. От тях обаче зависи и крайния размер на цветето. Като цяло по-големи е по-лесно като за начало, но малките стават по-стабилни и здрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>